Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Vill du göra skillnad i Trosa kommun? Bli god man!

Trosa kommun söker fler goda män som vill engagera sig och göra en viktig insats för sina medmänniskor. Som god man stöttar du personer som på grund av sjukdom, psykisk ohälsa eller försvagat hälsotillstånd inte kan sköta sin ekonomi, bevaka sina juridiska rättigheter eller hantera vardagens praktiska göromål. 

06

Uppdraget som god man innebär att du hjälper din huvudman med uppgifter så som att betala räkningar, ha kontakt med myndigheter och ansöka om olika bidrag och insatser. Du har dock ingen beslutanderätt – huvudmannen behåller sitt självbestämmande, medan du finns där för att stötta och hjälpa. 

För att bli god man behöver du ha ett intresse för människor, grundläggande kunskaper i vardagsekonomi, sunt förnuft och en vilja att bidra. Uppdraget är i huvudsak ideellt, men ställföreträdaren har rätt till arvode och ersättning för sina utlägg. Arvodet bestäms av överförmyndaren och anpassas efter uppdragets omfattning. 

I Trosa kommun finns många vuxna som behöver den här hjälpen, just nu söker vi fler engagerade personer som vill göra en viktig insats som god man. Om detta låter som något för dig, anmäl ditt intresse via vår e-tjänst eller kontakta överförmyndaren direkt för mer information. 

Ditt engagemang kan göra stor skillnad i någons liv! 

Läs mer om vad det innebär att vara god man.

Intresseanmälan för att bli god man.

Kerstin Wisén

Överförmyndarhandläggare och nämndsekreterare

Telefonnummer
0156-520 82