Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Välfärdsteknik och digitalisering – trygghet i hemmet

I Trosa kommun arbetar vi med att integrera välfärdsteknik för att möjliggöra för våra äldre invånare att bo kvar hemma längre med bibehållen trygghet och självständighet. Genom att använda modern teknik kan vi ge stöd i vardagen och skapa en säker miljö.

Vad är välfärdsteknik?

Välfärdsteknik omfattar en rad olika digitala hjälpmedel och lösningar som är utformade för att underlätta vardagen för äldre och personer med funktionsnedsättning. Genom att använda dessa tekniker kan vi öka tryggheten, självständigheten och livskvaliteten för våra invånare.

Digitala trygghetslarm

Ett av de viktigaste verktygen vi erbjuder är digitala trygghetslarm. Dessa larm gör det möjligt för våra äldre invånare att snabbt och enkelt kalla på hjälp vid behov. Larmen är anslutna till en larmcentral som är bemannad dygnet runt, vilket garanterar att hjälpen alltid är nära till hands.

Digital nattillsyn

För dem som behöver extra tillsyn under natten, erbjuder vi digital nattillsyn. Genom denna tjänst kan vårdpersonal säkerställa att allt står rätt till, utan att störa den sovandes nattsömn.

Dessa tekniska lösningar hjälper till att öka tryggheten och friheten för våra invånare, samtidigt som de erbjuder anhöriga en värdefull sinnesro.

För mer information om välfärdstekniken i Trosa kommun, besök sida Välfärdsteknik och digitalisering.