Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Meningsfull vardag för dig som äldre

Trosa kommun erbjuder året runt olika aktiviteter och mötesplatser för att främja gemenskap och social samvaro för dig som är äldre. Gemenskap är avgörande för välbefinnandet, och äldre är en prioriterad grupp inom kommunens folkhälsoarbete.

Att skapa möjligheter för sociala kontakter och meningsfulla aktiviteter bidrar till att förbättra hälsan och livskvaliteten för äldre. På våra särskilda boenden anordnas aktiviteter tillsammans med personalen men även tillsammans med olika ideella aktörer så som Cykling utan ålder. Tillsammans har de nu under sommaren bland annat besökt havsbadet för att äta mjukglass och njuta ett slag av vågornas brus.

Dagverksamhet för dig som har en demenssjukdom

På Gästis, nära Trosa vårdcentral, erbjuds dagverksamhet med aktiviteter som sång, musik, promenader och matlagning. Här bestämmer deltagarna själva dagens aktiviteter, vilket skapar en stimulerande miljö.

Mer information samt vägledning om hur du ansöker om dagverksamhet får du genom att kontakta en biståndshandläggare vid Vård och omsorg. Tillsammans kommer ni att diskutera vilka alternativ som finns. Du kan också ansöka via vår e-tjänst Ansökan om vård och omsorg. Vi kommer då att ta kontakt med dig när vi fått din ansökan.

Pensionärernas hus

Pensionärernas hus är en mötesplats där alla pensionärer i kommunen är välkomna. Det drivs av pensionärsalliansen och erbjuder ett café öppet vardagar mellan 11:00 och 14:00 (sommaröppet på
tisdagar klockan 11.00-14.00), samt föreningsaktiviteter organiserade av PRO Trosa, SPF och Finska föreningen.

Ledsagning och stöd

För dig som behöver hjälp att ta dig till aktiviteter erbjuds ledsagning genom hemtjänsten, vilket möjliggör deltagande i sociala och kulturella aktiviteter.

Läs mer och ansök om ledsagning via hemtjänsten.