Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Låt ditt företag bli mer lönsamt med effektiv energianvändning

Driver du ett företag och vill få tips och råd om hur du kan få din verksamhet att bli mer energismart och därmed också mer ekonomiskt lönsamt? Då kan du ta hjälp av kommunens energi- och klimatrådgivare. Rådgivningen finns till små och medelstora företag både för enklare frågor samt för långsiktiga strategier som kan minska energikostnaderna.

Energi- och klimatrådgivningen är en opartisk och kostnadsfri rådgivning som finansieras av Energimyndigheten. Tjänsten finns för dig som behöver råd och hjälp med att bli mer energismart, både privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag.

Företagsrådgivningen skräddarsys för att passa behoven som finns i just din verksamhet. Du kan få hjälp med att effektivisera och minska din energianvändning och sänka energikostnaderna samtidigt som du påverkar miljön så lite som möjligt.

– Vi kan till exempel vara det bollplank som företaget behöver för att driva energifrågor. Det kan hjälpa dem att göra besparingar som de inte visste att de kunde göra, säger energi- och klimatrådgivare Karen Kynnefjäll.

Både korta och långsiktiga frågor

Rådgivningen kan både handla om korta enklare frågor, till exempel vid byte av belysning, och ett mer långsiktigt systematiskt energiarbete med kontinuerliga besök från energi- och klimatrådgivarna.

– Genom att tolka och analysera företagets timdata för energianvändning kan vi inte bara identifiera mönster utan också rikta in oss på att minska kostnader och effektivisera energianvändningen. Vårt mål är att hjälpa företag att systematiskt förbättra sin energihantering för att uppnå både ekonomiska och miljömässiga vinster, säger Lucas Berntsson, energi och klimatrådgivare.

Energi- och klimatrådgivningen kan också vara en tillgång för dig som vill veta mer om vilka bidrag och finansieringsmöjligheter som är tillgängliga för företag som vill investera i energieffektivitet och hållbar utveckling.

Nationell webbplats

Energiochklimatradgivningen.se är en nationell webbplats som har tagits fram som en del i utvecklingen av den kommunala energi- och klimatrådgivningen för att samla kvalitetssäkrad information på ett ställe. Här kan du även komma i kontakt med de lokala energi- och klimatrådgivarna i Trosa kommun.

Karen Kynnefjäll och Lucas Berntsson, energi- och klimatrådgivare i Trosa, Nyköping, Oxelösund och Gnesta.

Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivarna i östra Sörmland ger råd och stöd i energi- och klimatfrågor till små och medelstora företag, föreningar samt till hushåll i Trosa, Gnesta, Nyköping och Oxelösund.
Som företagare kan du bland annat få hjälp med:

  • Att minska behovet av värme och varmvatten.
  • Aktuella bidrag och stöd.
  • Vad du ska tänka på när du gör åtgärder på din fastighet.
  • Val av transportsätt, fordon, drivmedel och däck.
  • Hållbart resande.
  • Energismarta vanor och energispartips.
  • Energiberedskap
  • Och mycket mer.