Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Hållbarhetsdagen 21 september – en dag för hela familjen

För fjärde året i rad arrangerar Trosa kommun Hållbarhetsdagen – en inspirerande dag fylld med aktiviteter och information för hela familjen. Hållbarhetsdagen är en unik möjlighet för alla medborgare att ta del av kommunens arbete för en hållbar framtid och ställa frågor direkt till experterna på plats.

Den 21 september är det dags för årets Hållbarhetsdag, ett forum där du har möjlighet att diskutera hållbarhetsfrågor och få mer information om Trosa kommuns breda hållbarhetsarbete. På plats under dagen finns representanter som kan svara på dina frågor om allt från renhållning till hållbara resor, parkmiljöer, ekologi och energi- och klimat. Nobina, som kör kollektivtrafiken i kommunen på uppdrag av Sörmlandstrafiken, finns på plats för att visa upp en av sina bussar. Dessutom kommer Telge Återvinning med två stycken fyrfacksbilar för att visa de nya fraktionerna.

Under dagen finns även We Ride MTB på plats och har cykelverkstad och cykelshowroom. Här kan du ge din cykel lite extra kärlek. We Ride MTB hjälper dig med att smörja kedja, pumpa däck och utför enklare inställningar på din cykel. Du får också tips om det är något mer som behöver göras, We Ride MTB utför besiktning och säkerhetskontroll på plats. Du kan även se och prova olika modeller av mountainbikes.

För att göra dagen till en upplevelse för hela familjen finns aktiviteter för både stora och små på plats. Sorteringstävling, ansiktsmålning och en möjlighet att ta sitt alldeles egna “barnbusskörkort”. Dessutom bjuder vi på kanske världens första buss-fiskedamm! Missa inte heller den digitala tipspromenad, där du får både motion och chans att vinna fina priser!

Kom och njut av en hållbar dag i Trosa

Under dagen bjuder vi på fika med kaffe, te, juice och bullar för alla som besöker oss. Så kom förbi och passa på att prata med andra engagerade medborgare, medan du lär dig mer om hur vi tillsammans kan göra Trosa till en ännu mer hållbar kommun.

Var: Hamnängen i Trosa
Datum och tid: 21 september, 11-14

Varmt välkommen!

Medverkande organisationer