Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Lucas Berntsson och Karen Kynnefjäll är energi- och klimatrådgivare i Trosa kommun.

Energi- och klimatrådgivarna hjälper dig att bli mer klimatsmart

Nu lanserar Energimyndigheten den nya webbplatsen energiochklimatradgivningen.se. Den är en samlad resurs för hela Sverige som hjälper hushåll, företag och föreningar att spara energi och minska sin klimatpåverkan. Den nya webbplatsen är en del av den energi- och klimatrådgivning som erbjuds till invånarna i Trosa kommun.

Energi- och klimatrådgivningen i Trosa kommun är en opartisk och kostnadsfri rådgivning som finansieras av Energimyndigheten. Tjänsten finns för dig som behöver råd och hjälp med att bli mer energismart. Rådgivningen vänder sig både till privatpersoner, små och medelstora företag samt föreningar och organisationer.

Kontakt med lokala energi- och klimatrådgivare

Den nya webbplatsen energiochklimatradgivningen.se har tagits fram som en del i utvecklingen av den kommunala energi- och klimatrådgivningen för att samla kvalitetssäkrad information på ett ställe. Här kan du också komma i kontakt med de lokala energi- och klimatrådgivarna i Trosa kommun.

– Alla i Trosa, Gnesta, Nyköping och Oxelösund är välkomna att kontakta oss för frågor om till exempel uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, klimatpåverkan, bidrag som finns att söka, och mycket mer. Den nya webbplatsen är en bra plats att börja på, och vill man ha personlig rådgivning så finns vi här, säger Karen Kynnefjäll, energi- och klimatrådgivare i Trosa kommun.

Minskade kostnader och bättre arbetsmiljö

Energi- och klimatrådgivarna känner till de lokala förhållandena i kommunen och kan till exempel hjälpa dig som företagare med systematiskt energiarbete och minskade kostnader för energi samt förbättrad arbetsmiljö genom bättre ventilation, belysning och rutiner.

– Alla kan hitta våra kontaktuppgifter på energiochklimatradgivningen.se och vi kan ge rådgivning via e-post, telefon eller via personliga besök. Vi kan även hålla föredrag eller studiecirklar, säger Lucas Berntsson, energi- och klimatrådgivare i Trosa kommun.

Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivarna i östra Sörmland ger råd och stöd i energi- och klimatfrågor för hushåll, företag och föreningar i Trosa, Gnesta, Nyköping och Oxelösund.
Du kan bland annat få hjälp med:

  • Att minska behovet av värme och varmvatten.
  • Aktuella bidrag och stöd.
  • Vad du ska tänka på när du gör åtgärder på ditt hus.
  • Val av transportsätt, fordon, drivmedel och däck.
  • Hållbart resande
  • Energismarta vanor och energispartips.
  • Energiberedskap
  • Och mycket mer.