Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Beredskapsveckan 2024

Beredskapsveckan är en nationell kampanj som samordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för att fler människor ska vara förberedda inför en eventuell kris, krigshot eller krig. Beredskapsveckan genomförs varje år under vecka 39 och är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Årets tema är Sätt igång!

PROGRAM

Måndag 16 september + torsdag 26 september

Inför och under Beredskapsveckan genomförs en bokcirkel kopplad till beredskapsexperten Niklas Kämpargård som föreläser 23 september. Bokcirkeln utgår ifrån Kämpargårds bok Urbant kaos (2023), max 8 deltagare, så det är först till kvarn!

Anmälan via e-post: bibliotek.trosa@trosa.se alt. telefon 0156-522 35 (Trosa stadsbiblioteks infodisk) samt även direkt på bibliotekets hemsida under EvenemangÖppnas i nytt fönster och anmäla sig där.

Lördag 21 september

  • Sköt dig själv – en hemberedskapskurs i Skärborgarnas hus kl 10.00-16.00. Under utbildningen får du bland annat tips om hur du kan förbereda dig på oväntade händelser såsom elavbrott, översvämning och extrema väderförhållanden. Arrangör: Svenska Lottakåren.
  • Hållbarhetsdagen vid Trosa hamnäng kl 11.00-14.00. en inspirerande dag fylld med aktiviteter och information för hela familjen. Hållbarhetsdagen är en unik möjlighet för alla medborgare att ta del av kommunens arbete för en hållbar framtid och ställa frågor direkt till experterna på plats. Arrangör: Trosa kommun.

Måndag 23 september

Förbered dig för framtidens utmaningar, Niklas Kämpargård är expert inom krisberedskap och personlig resiliens. Med en bakgrund som sjuksköterska i katastrofområden och författare till flera banbrytande böcker, erbjuder han djupgående insikter och praktiska lösningar för att förbereda individer och organisationer för dagens utmaningar.

Torsdag 26 september

Frivilliga resursgruppen FRG, Svenska Lottakåren och Sjövärnskåren besöker Trosa kommuns högstadieskolor för att berätta om krisberedskap och civilt försvar.

Fredag 27 september

Kom och träffa frivilliga försvarsorganisationer och Trosa kommun vid Skolparken i Trosa stad kl 12.00-16.00. Fokus är hur du snabbt kommer igång med din hemberedskap och lokalt engagemang för beredskap.