Måltider i förskolan och skolan
Vi använder oss av varsamt utvalda råvaror i våra offentliga kök som en del i Trosa kommuns miljöarbete. Måltiderna i Trosa kommun är näringsberäknade och följer nationella riktlinjer för måltider i skolanÖppnas i nytt fönster och förskolanÖppnas i nytt fönster.
Idag är över 60 procent av de råvaror som köps in ekologiska. Vi köper vitkål, potatis och morötter från Rheum Öppnas i nytt fönstersom består av åtta sörmländska gårdar som alla är KRAV-certifierade. Vi köper även nötfärs från Rheum och från Bergs gårdÖppnas i nytt fönster. Trosa kommuns arbete med hållbara måltider utgår från policydokumentet Hållbara måltider i Trosa kommun.
Specialkost och anpassade måltider
Inför höstterminen 2021 infördes nya rutiner gällande hur man ansöker om specialkost och anpassade måltider inom förskola och skola. De nya rutinerna innebär att vårdnadshavare behöver skicka in en ansökan digitalt via e-tjänst årligen för det/de barn som behöver specialkost eller anpassade måltider. Läs mer om specialkost, anpassade måltider och hur du gör en ansökan.
Vilken mat serveras?
Aktuell matsedel för skolor och förskolor i Trosa kommun hittar du här.Öppnas i nytt fönster
På förskolorna Fageräng, Hasselbacken och Väsby tillagas maten på plats av egen kock. Information om maten som serveras där hittar du som vårdnadshavare via appen Tyra.
Skolmjölken
Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.
Jenny Sultan
Måltidschef
Måltidsenheten
Diana Johansson
Kökschef
Äldreomsorg
Heli Carlsson
Arbetsledare
Tomtaklintskolans- och Kyrkskolans kök
Heidi Karlsson
Arbetsledare
Skärlagskolans- och Vitalisskolans kök
Daniel Velander
Arbetsledare
Fornbyskolans- och Hedebyskolans kök